Zrealizowaliśmy dziś także jeden z punktów programu kulturowego, odwiedzając miasto Thessaloniki, gdzie mieliśmy szansę zobaczyć między innymi Białą Wieżę, łuk Galeriusza czy Bazylikę Św. Dymitra. Odbyły się również zajęcia w ramach praktyk zawodowych podczas których technicy żywienia i usług gastronomicznych wykonywali prace na wybranych stanowiskach: kucharz, kelner, barman – przygotowywali potrawy, napoje, serwowali dania i napoje, realizowali zamówienia i obsługiwali klientów. Technicy ekonomiści zajmowali się planowaniem: zapoznali się z rodzajami i strukturą planów oraz zasadami planowania, sporządzali biznesplan oraz dokonywali obliczania i interpretacji podstawowych wskaźników analizy ekonomicznej. Technicy informatycy wykonywali ćwiczenia praktyczne, podczas których projektowali lokalne sieci komputerowe, dobierali zabezpieczenia sieci komputerowej i testowali efektywność funkcjonowania. Technicy logistycy poznawali sposoby ubezpieczenia ładunku, dokumentowali procesy magazynowania, transportowe i spedycyjne, sporządzali i gromadzili dokumentację w języku polskim i obcym oraz zapoznali się z przepisami prawa dotyczącymi transportu i spedycji.
Projekt pt. „ZSP w Witkowie otwarte na Europę”, nr 2019-1-PL01-KA102-063597 program Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenie zawodowe